🔍 ⚙️

Βιβλία μόνο για μέλη του Krishna.gr

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε μερικά από τα αγαπημένα μου πνευματικά βιβλία. Μερικά βιβλία είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους έχουν κάνει εγγραφή. Ο λόγος εξηγείται πιο κάτω.

Όπως έχει ειπωθεί στη Bhagavad Gita, κεφάλαιο 18, στίχος 67, η γνώση αυτή δεν πρέπει να κοινοποιείται σε όλους χωρίς κρίση.

18_67_1784917062781.jpg

Κι όπως είπε και ο Ιησούς στο κατά Ματθαίον.

Matheu-7_6_1784894912878.jpg

Η ίδια εντολή αναγράφεται σε πολλά πνευματικά βιβλία και κυρίως στις Ουπανισάδες. Εδώ το αντίστοιχο από την Mundakopanishad.

Mundakopanishad-3_2_11_1784894099995.jpg

Για τα μέλη του Krishna.gr είναι διαθέσιμα τα παρακάτω βιβλία

Τα βιβλία με την ένδειξη (🌐 Δημόσιο έγγραφο ) είναι διαθέσιμα άμεσα για ανάγνωση.

Όσα βιβλία έχουν την ένδειξη (🔒 Απαιτείται εξουσιοδότηση subscribers), είναι διαθέσιμα μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του site.

Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρο το περιεχόμενο του site, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή.

Διαβάστε online ή κατεβάστε στον υπολογιστή σας τα παρακάτω βιβλία. Αν έχετε κάνει εγγραφή, θα σας σταλεί στο email σας ένα link, για να μπορείτε να τα διαβάσετε.


Ένα καταπληκτικό μικρό βιβλίο τσέπης με απίστευτη σοφία.
📄 Bhaja Govindam Nikhilananda
Bhaja Govindam from Swami Nikhilananda. Σκαναρισμένες όλες οι σελίδες από το βιβλιαράκι της έκδοσης του Ramakrishna Math
🔒 Απαιτείται εξουσιοδότηση subscribers
Διαβάστε το online

Διαβάστε online ή κατεβάστε στον υπολογιστή σας μια πολύ όμορφη απόδοση του Bhaja Govindam.

Στον πρόλογο γράφω για το πως έφτασε στα χέρια μου αυτό το μικρό βιβλιαράκι, μετά από ένα ταξίδι στα Ινδικά Ιμαλάια, στο Bhadrinath το 1995.
📄 Bhaja Govindam (lyrics and translation - by AtmaJyoti)
Από τις πιο όμορφες αποδόσεις του Bhaja Govindam του Adi Shankara. Έχει και προσωπικά σχόλια για το βιβλίο που μου έδωσε ο Swami Chidananda το 1995
🔒 Απαιτείται εξουσιοδότηση subscribers
Διαβάστε το online
Οι διαφορές μεταξύ των 2 εκδόσεων της Gita του Sivananda που εντόπισα στην έρευνα μου, είναι και ο λόγος που η online Bhagavad Gita όπως και το newsletter με στίχους της Gita, περιλαμβάνουν την μετάφραση και των 2 μεταφράσεων. Το παρακάτω αρχείο δείχνει αυτές τις διαφορές.

Διαφορές μεταξύ των 2 εκδόσεων της Bhagavad Gita του Swami Sivananda. Σε κάποιους στίχους οι διαφορές είναι μόνο μικρές γραμματικές διορθώσεις ή σημεία στίξης, ενώ σε μερικούς άλλους η έκδοση του 2000 χρησιμοποιεί διαφορετικές λέξεις ή διαφορετική σύνταξη. Όμως το νόημα παραμένει το ίδιο.
📄 Swami Sivananda differences of Bhagavad-Gita between editions
Αυτό το αρχείο περιέχει τις διαφορές στους στίχους μεταξύ των 2 εκδόσεων της Bhagavad Gita του Swami Sivananda. Της αρχικής έκδοσης 1939 και 2000.
🔒 Απαιτείται εξουσιοδότηση subscribers
Διαβάστε το online

Σύντομα θα μπουν εδώ και τα υπόλοιπα βιβλία της έρευνας για την Bhagavad Gita.